Dag 15 en 16 - Reisverslag uit Ezulwini, Swaziland van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu Dag 15 en 16 - Reisverslag uit Ezulwini, Swaziland van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu

Dag 15 en 16

Door: Guido en Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne

07 Augustus 2009 | Swaziland, Ezulwini

Dag 15 :

Gisteren zijn we naar st. Lucia gereden waar we eerst een boot tocht hebben gemaakt over de meren en rivieren rond st. lucia. De rivieren hier zitten vol met krokodillen en nijlpaarden. De maximale diepte is 1.50 waardoor het erg makkelijk is om de nijlpaarden te zien.

Er lagen een aantal groepjes nijlpaarden midden op het water en anderen wat meer langs de zijkant. Onze boot probeerde zo dicht mogelijk bij te komen. 1 groep nijlpaarden was hier niet zo van gediend. Ze begonnen als waarschuwing ineens allemaal het water in te springen en rennen. Erg leuk om een groep van 20 van deze grote dieren zo te zien plonsen en springen. Later hoorde we van iemand dat dat best gevaarlijk had kunnen zijn ondanks dat we zo'n grote boot hadden. Verder lagen er een hoop krokodillen en waren er veel vogels te zien rond het water.

Na de boot tocht zijn we naar het wetlands park gereden. Helaas was onze wildcard voor dit park niet geldig maar het koste maar 8,5 euro dus het maakte niet zoveel uit. We hebben hier een tijdje rond gereden voor we op het strand van Cape Vidal kwamen. Aan dit strand liggen de hoogste duinen ter wereld. Soms tot wel 125 meter hoog. Overal liepen kleine aapjes rond en het water was echt schitterend.

Langs de branding van het water lagen allemaal rotsen waarin grote gaten uitgesleten waren. Als er een golf kwam werden deze gaten vol gespoeld met water. In dit water zaten ook allemaal kleine tropische visjes die je normaal in aquariums ziet. Als de volgende golf kwam zwommen ze er snel weer uit. Op de terug weg vanaf het strand kwamen we nog een neushoorn tegen die midden op de weg liep. Er indrukwekkend om zo dicht langs zon groot beest te rijden.

dag 15 :

Vandaag zijn we vertrokken naar Swaziland. We moesten ongeveer een uur rijden tot we bij de grens waren. Word er in Nederland altijd streng gecontroleerd bij de grens. Hier gaat het paspoort los er komt een stempel in en je kunt zo door lopen.

Swaziland is niet veel anders dan Zuid-Afrika al hebben we wel veel meer hutjes gezien langs de weg. Meer kleine dorpjes dan townships. Verder zijn de wegen net zo goed of beter dan in Zuid-Afrika dus het is lekker door rijden. Wat wel erg opvalt zijn de vele scholen hier. Onderweg zijn we er zeker 10 tegen gekomen terwijl we er in 2 weken Zuid-Afrika bijna geen gezien hebben. Het is pas vroeg in de middag en we doen het vandaag lekker rustig aan. Morgen vertrekken we vroeg om zo vroeg mogelijk in het Krugerpark te zijn. Misschien dat we dadelijk nog even naar een cultural village gaan hier waar mensen speciale dansen en zo opvoeren

Waarschijnlijk zullen we de komende 2 dagen niet kunnen internetten en misschien ook niet kunnen bellen aangezien het Krugerpark zo groot is dat ik kan me voorstellen dat de mobiele dekking hier niet optimaal is. Dus niet ongerust zijn als je 2 dagen niks hoort. Het gaat tot nu toe allemaal goed en we hebben nergens het idee gehad dat we niet veilig waren.

Suzanne en Guido

• 07 Augustus 2009 - 11:51

Guido En Suzanne Van De Water / Quijs:

Stefan nog ff een vraagje aan jou...Heb je al een kamer gevonden??

Xxx Suus

• 07 Augustus 2009 - 18:03

Willie + Marja:

ahhh krokedillen, maar goed jullie vermaken je prima dus.
    Jullie zijn vast blij dat NEC gewonnen heeft.
    4-1 en herenveen was niks.
    Ons dagje was ook leuk jammer dat NEC zovroeg begon konden we het niet meer redden. Maar we hebben ook beetje vakantie.
    Marloes en Yort gaat ook alles goed. Die komen volgende week woensdag of donderdag weer terug.
    doeggieeee xxxxxx van Papsje en Mamsje.

• 08 Augustus 2009 - 09:24

Sanne:

Shit hee, jullie hebben wel wat gemist hoor... wat een wedstrijd! Misschien kunnen jullie wat langer weg blijven ;), haha...
    Veel plezier nog het laatste weekje!

• 08 Augustus 2009 - 10:18

Heidi:

Hallo samen,

Nou dat het een mooie wedstrijd is geweest had je al begrepen,het was kippevel,zo geweldig zo doe het nog ff dunnetjes over,jullie hebben het al heel lang mooi,en wij gister een avondje :)

de laatste week is ingegaan voor jullie,en tegen de nijlpaarden nog gezegd,GEEN BOMMETJE aub....mooie dag vandaag en morgen gewenst.....

enne geniet,Heidi

• 08 Augustus 2009 - 11:27

Nico En Tove:

Hallo.
    Ja zoals zo velen schrijven: de wedstrijd van gisteren was geveldig, ik had af en toe tranen in mijn ogen, maar dit was omdat ik jullie erg mis. Pa en ik zaten op jullie plaatsen. 2 jonge mensen komen naast jullie te zitten op de nieuw geplaatste stoelen. Mijn eigen stoel is niet zo geweldig, ik kom te zitten tussen allemaal mannen, en wat voor mannen??????
    Nu is het genoeg geweest ik verlang erg naar jullie, maar nog 1 week te gaan, veel plezier en veel xxxxxxxxxxxxxxx
    Pa en Ma

• 09 Augustus 2009 - 08:02

Sheep:

Zooo Suus en Guido,

Wat een avonturen...

Bavianen, Neushoorns, giraffen... en schapen???

Nog een paar dagen genieten en dan komen jullie weer richting Nijmegen. Daar is ook de criminalitiet toegenomen. Ze stelen in Nijmegen zelfs de punten van heerenveen. Wat een wedstrijd...

Volgend jaar zullen jullie wel naar de ' Flintstones' gaan. Doel op Bjorn Vleminkx. Wat een kerel zeg. Heeft wel wat weg van mij. Ook erg vervelend op het veld en toch scoren.

Maar het gaat niet over mij maar om jullie vakanite. Echt geweldige verhalen. Moeten zeker een keer afspreken na de vakantie.

Kunnen we gelijk een keer gaan mountainbiken. Jullie zijn nu toch geaclimatiseerd aan de bush bush...

Fijne dagen nog enne..
    Wellicht toch wat langer wegblijven. Sinds jullie weg blieven uut de Bloedkuul git et veul beter met nek...

• 09 Augustus 2009 - 08:03

Sheep Dos:

Sorry voor de spelllingsfouten. Te snel getikt en aantal toetsen blijft hangen..