Dag 17 en 18 - Reisverslag uit Phalaborwa, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu Dag 17 en 18 - Reisverslag uit Phalaborwa, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu

Dag 17 en 18

Door: Guido en Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne

09 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Phalaborwa

Eerst nog even over dag 16. We zijn 's middags naar een echt Swazi dorp geweest waar werd gedanst door de lokale mensen. Ook kregen we een rondleiding door het dorp met allemaal rieten hutjes. Erg leuk om te doen. Ook leuk om tijdens de dans te zien hoeveel gevoel voor ritme de mensen hier hebben.

We zijn ook nog bij een craft shop geweest waar we een aantal stenen beeldjes van de big five gekocht hebben. De man die ze maakte was echt super aardig. Ik besloot wat van de prijs af te dingen en daar ging hij mee accoord. Toen hij alles had ingepakt besloot ik toch het normale bedrag te betalen. Ongeloofelijk hoe blij die man uit zijn ogen keek. We besloten een foto van hem te maken met de beeldjes en hij vroeg of we de foto naar hem konden mailen thuis. Erg grappig om mee te maken dat iemand zo blij kan zijn ergens mee.

Dag 17 :

Gister zijn we vroeg vertrokken uit Swaziland om veel tijd in het Kruger park te hebben. We moesten de grens weer over naar Zuid-Afrika wat weer erg makkelijk ging en rond half 10 waren we in het Kruger park.

We hebben erg veel dieren gezien. Leeuwen, olifanten, buffels etc. etc. Ook zat er een Luipaard in een boom maar helaas konden we vanaf onze afstand alleen de staart en 2 poten zien. Maar we kunnen wel zeggen dat we de heele big 5 gezien hebben. We hebben ook nog een hoop apparte vogels en vleermuizen gezien.

Het Kruger park is vergeleken met andere parken wel veel wilder wat de natuur betreft. We hebben ook wel 1 nadeel ontdekt. Als je iets ziet staan er gelijk tig auto's om je heen. Helaas hebben we de leeuwen nog niet van dichtbij kunnen bekijken. Er lagen er 2 op korte afstand en er stonden misschien wel 25 auto's te kijken. Toen we bijna goed zicht hadden besloot iemand die blijkbaar zijn goede foto's al gemaakt had te gaan tutoren omdat hij er niet meer uit kon. De leeuw nam natuurlijk gelijk de benen dus de man werd vriendelijk bedankt.

's Avonds hebben we nog gegeten in het restaurant in ons kamp wat best goed te eten was. We hadden vanaf het restaurant uitzicht over de rivier alleen het was te donker om echt iets te kunnen zien. Wel kon je hier echt heel goed de sterren zien en zelfs de melkweg was duidelijk te zien. 'S avonds en snachts konden we in ons huisje allerlei dieren geluiden horen. Met name de hyena's maken een duidelijk hoorbaar geluid. Hopelijk gaan we ze ook nog een keer zien en niet alleen horen.

Dag 18 :

Vandaag zijn we om 5.00 opgestaan en om 6 uur reden we het kamp uit. Het eerste half uurtje was het nog wat schemerig maar toen we de eerste dieren zagen was het toch wel licht aan het worden. We hebben 220 km door het Kruger park heen gereden naar Phalaborwa waar we nu zijn. En na 8 uur door het park te hebben gereden waren we er voor vandaag wel even klaar mee en zijn we lekker gaan relaxen in onze lodge.

We hebben vandaag veel dieren gezien maar helaas geen Luipaarden, Leeuwen, Cheetah's of Hyena's. Wel hebben we heel veel apparte vogels gezien en het wildebeest die we deze reis ook nog niet waren tegen gekomen.

Vanavond hebben we een braai hier bij onze lodge en morgen hebben we de hele dag een game drive in een open jeep in het Kruger park. Ook lekker om eens te kijken zonder dat je zelf moet rijden.

Nou wat voetbal betreft hebben we het er wel voor over om weg te blijven hoor. Niet alleen omdat we het hier naar ons zin hebben maar ook omdat nec natuurlijk moet winnen! Dan hebben we aan het eind van het seizoen nog wat extra leuke wedstrijden. Hopelijk kunnen we hier dan wel sneller internet vinden zodat we toch nog live kunnen kijken ;-) Maar omdat iedereen ons zo mist zullen we toch maar niet langer wegblijven hoor!

Groetjes Suzanne en guido

• 10 Augustus 2009 - 05:24

Heidi:

Hallo samen,
    Ik denk dat jullie als jullie weer thuis komen,eerst een week moeten bij-slapen van alle lange dagen die jullie meemaken en alle indrukken die op jullie afkomen...

een mooie dag vandaag en geniet,

Heidi

• 10 Augustus 2009 - 09:29

Marja + Willie:

een week bij slapen schrijft Heidi nou Suus denk ik een maand nodig heeft om bij te slapen. hihi.
    Willie is niet naar voetbal geweest en jullie ook niet houd in dat ze dan winnen.
    NEC staat 8e nu.
    Jullie hebben al een hele dierentuin zo verzameld. Finn zal jullie foto's van al die dieren vast leuk vinden.
    nou ik ga vast aftellen en Tove denk ik ook wij kijken uit naar zondag.
    dikke kus en doeggiee, Marja de Bij