Dag 10,11 en 12
Door: guido
Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne
03 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Underberg
Na 3 dagen geen internet hebben we eindelijk weer verbinding! Inmiddels zijn we dus van Storms river naar Addo geweest, van Addo naar Stutterheim en vandaag zijn we van Stutterheim naar Underberg gereden. Maar we beginnen maar weer bij het begin.
Het gaat in elk geval nog steeds heel goed met ons en we vermaken ons hier prima!
Dag 10 :
Vandaag zijn we vroeg vertrokken uit Storms river waar we het ook wel gezien hadden. De guest house daar was niet echt geweldig. Rond 11 uur kwamen we aan bij ons volgende hotel. We moesten door wegwerkzaamheden wel omrijden langs een township maar dit was geen probleem. Dit keer een erg nette B&B waar we de bruids suite hadden!
Na het inchecken zijn we naar Addo Elephant park gegaan. Hier hebben we eerst zelf 2 uur door het park gereden. Onderweg zagen we Olifanten, buffels, Kudu en warthogs. Rond half 3 zijn we terug naar de restcamp gegaan en hebben we een game drive geboekt. Samen met een ranger en nog wat andere mensen gingen we in een open Land Rover het park in op zoek naar wild. Al snel kwamen we veel Olifanten tegen waar ook heel veel kleintjes bij waren. Erg leuk om te zien. Ook zagen we Stokstaartjes en verschillende soorten vogels. Helaas konden we geen leeuwen en buffels vinden. De ranger vertelde ook vanalles over de dieren wat het allemaal heel interresant maakte. We hebben nog gegeten in het park wat erg slecht was en zijn daarna terug gegaan naar ons hotel.
Dag 11 :
Na het ontbijt en een leuk gesprekje met de Nederlandse eigenaren van deze B&B zijn we eerst weer naar Addo park geweest. Vandaag leken we eerst weinig geluk te hebben met het zien van de dieren maar uiteindelijk zagen we toch nog een hoop. Eerst natuurlijk veel Kudu en olifanten. Stokstaartjes, Warthogs, Struisvogels. Maar nieuw vandaag was de jackhals en later zagen we een kudde van wel 100 buffels die precies langs de weg stonden. Erg indrukwekkend om te zien.
Rond half 12 verlieten we het park en gingen we op weg richting Stutterheim. De weg hierheen loopt door de voormalige staat "Transkei". Dit staat bekent als het armste gebied van Zuid-Afrika. Ook morgen als we naar Underberg rijden komen we hier nog doorheen. We hadden veel gehoord over deze weg maar uiteindelijk viel het vandaag allemaal wel mee. Toen we aankwamen in het hotel hebben we maar besloten niks meer te doen en een beetje rust in te lassen.
Dag 12 :
Vandaag was de langste reis dag van onze vakantie. We moesten een afstand van 550 km overbruggen. De weg was zoals eerder genoemd weer door de Transkei. Vandaag kregen we echter een heel ander beeld van Zuid-Afrika dan tot nu toe. We kwamen door dorpen / steden waar het letterlijk en figuurlijk zwart zag van de mensen. De straten liepen echt helemaal vol en we moesten toch wel uitkijken om niemand aan te rijden. Mensen staan overal midden op de weg om over te steken. Het ziet er vanuit de auto ook net uit als een mierenhoop iedereen is bezig met zijn ding en het is gewoon 1 grote chaos (zo lijkt het athans voor ons). Wat vooral ook opviel waren de rijen voor pinautomaten waar soms wel 100 man in stonden te wachten. In Zuid-Afrika krijgt iedereen in het laatste weekend van de maand zijn salaris (zogenaamde Pay day). Aangezien dit afgelopen weekend was stonden de mensen nu dus allemaal in de rij om hun welverdiende centen op te nemen en te maken. Het gebied hier is ook echt heel anders dan wat we tot nu toe zagen van Zuid-Afrika. Mensen lopen langs de weg met spullen op hun hoofd en koffers in de hand. Overal staan mensen te liften. Ook het straatbeeld is heel anders. Alles is oud en smerig en je ziet duidelijk dat de mensen heel andere kleding dragen dan in de rest van Zuid-Afrika. Wat wel onsmakelijk was om te zien was dat er naast ons iemand letterlijk uit de prullenbak stond te eten toen we voor het stoplicht stonden. We kunnen best begrijpen dat mensen het vliegtuig pakken van Port Elizabeth naar Durban omdat dit geen fijn beeld is om te krijgen. Echter vonden wij wel dat dit ook bij Zuid-Afrika hoord en je daar niet je ogen voor moet sluiten. We hebben ons ook geen moment echt onveilig gevoeld. Natuurlijk komt dat omdat we in onze auto zaten. Dit gevoel zal best anders zijn als je hier uitstapt maar dat waren we zeker niet van plan.
Gelukkig kwamen we naar een uur of 7 rijden aan bij ons volgende hotel. Dit keer zitten we echt op een top lokatie. We hebben een fantisch uitzicht vanuit het hotel op de hoogste berg toppen van Zuid-Afrika. Overal bovenop de bergen ligt sneeuw wat het tot een schitterent plaatje maakt.
Morgen willen we met een georganiseerde tour mee over deze bergen heen rijden naar "Lesotho" een buurlandje van Zuid-Afrika wat bovenaan het Drakensgebergte ligt.
We weten nog niet of we morgen gaan internetten omdat de verbinding traag is en we best veel moeten betalen om op internet te mogen.
Even over de stakingen : Nee hier hebben we helemaal niks van gemerkt. We hebben er ook eigenlijk helemaal niks van gehoord en weten ook niet in welke sectoren er gestaakt word. Wij hebben er in elk geval nog helemaal geen last van gehad. Het zou kunnen dat er bij olie maatschappijen gestaakt word aangezien we vandaag verschillende tankstations tegen kwamen waar de benzine uitverkocht was. Gelukkig hebben we een erg zuinig autotje en was na 550 km de tank volgens de meter pas half leeg (volgens mij klopt die meter niet dus ik heb toch maar even getankt!)
Nou misschien tot morgen en anders tot de volgende dag als we dan tenminste wel internet hebben.
totsiens
Suzanne en Guido
03 Augustus 2009 - 18:38
Heidi:
Wat een mooi en lang verslag van deze dagen,en we blijven zeggen geniet van alles,ook van de mindere momenten die je mee maakt het zal je je leven lang bij blijven om deze ervaring te hebben meegemaakt....
kijk uit en geniet,voor je het weet is het allemaal weer voorbij en benje op de reis naar Nederland bezig...
liefs Heidi -
03 Augustus 2009 - 19:43
Tove En Nico:
Het klinkt allemaal fantastisch. Het moet schitterend zijn zoveel mooie dieren in het wild te zien. We zien uit naar de foto's. Jullie vonden het guesthouse in Storms River niet zó; komt dat niet omdat jullie wel erg verwend worden?!(We bekeken de sites van een aantal accomodaties waar jullie al waren en zijn jaloers op wat we zagen).
Suus weer helemaal de oude??
We wachten met spanning op jullie volgende verhalen.
XXX Pa en Ma
04 Augustus 2009 - 09:32
Willie + Marja:
Bedankt weer voor prachtige verhaal. Als internet veel geld kost doe dit dan niet iedere dag, maar de dag dat je verplaatst en dat wij weten dat je goed bent aangekomen.
Dan weten wij waar je ongeveer bent.
Zal verhaaltjes kort houden hier heb je minder te lezen maar dat je in iedere geval weet dat het aan deze kant ook goed gaat.
xxx goeie reis verder en geniet ervan. Willie en Marja de Bij -
05 Augustus 2009 - 15:20
Rob En Hinke:
Hoi Guido en Suzanne.
Wat leuk om jullie zo te volgen op internet. Zo te lezen loopt alles aardig zoals jullie gepland hadden. Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen tijdens het laatste deel van jullie vakantie gezien de overeenkomsten met onze plannen! Groetjes,
Rob en Hinke -
05 Augustus 2009 - 16:35
Guido En Suzanne Van De Water / Quijs:
HALLO MENSEN!
DAG 13 EN 14 STAAN OP DE SITE MAAR WE KRIJGEN ZE NIET OP DE EERSTE PAGINA. GEEN IDEE WAAROM NIET WE HEBBEN ALLES GEPROBEERD. jULLIE KUNNEN LINKS IN DE BALK BIJ RECENTE REISVERSLAGEN GEWOON OP DAG 13 EN 14 KLIKKEN DAN KOM JE ER OOK.
GROETJES SUZANNE EN GUIDO