3 augustus - Los Angeles
Door: Guido
Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne
03 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Los Angeles
Vandaag hebben we weer eens een drukke dag gehad. We zijn naar Universal studio's hollywood geweest en het was echt geweldig! We hadden speciale kaartjes gekocht waarmee je bij alle atracties als een echte VIP zo de rij voorbij mocht lopen! En we kunnen jullie melden... dit is echt geweldig! Je betaald wel meer maar dit weegt echt niet op tegen de fun die je hebt. We hebben niet een keer het gevoel gehad van shit wat moet ik lang wachten. Sommige atracties stond 50 minuten rij en binnen 3 minuten zaten wij er in! Oftewel we voelde ons echt even V.I.P's!
De atracties zelf waren ook echt geweldig. Heel anders dan in Nederland. Het is heel moeilijk te beschrijven maar de atracties zijn gewoon completer, alles klopt hier aan een atractie. Er waren een aantal simulatoren bijv. Terminator 2 3D, Shrek 4D en the Simpsons! De atracties kloppen ook echt met de films. Je ziet veel vuur, explosies, water, lasers etc. etc. Bijv. bij terminator komen er echt mensen sprekent lijkent op de echte cast de show runnen. Arnold Zwarsnegger op de motor door de zaal, het klopt gewoon perfect. The Simpsons vond ik het leukste. Je zit in een achtbaan karretje, echter is het geen achtbaan maar een simulator! Het karretje gaat omhoog en overal waar je kan kijken, links, recht, boven, onder echt overal waar je kijkt is het een grote ronde koepel waar een achtbaan op word afgespeeld. Natuurlijk zoals bij de Simpsons stort de achtbaan in en loopt het allemaal uit de hand maar deze simulator voelde gewoon verschrikkelijk echt!
Verder waren er nog atracties als the mummy, Jurrasic park, spookhuis en een show van WaterWorld (deze was echt goed)!
Een ander leuk ding was de studio tour. In een speciaal busje werd je door het studio terein gereden. Onderweg kwam je allemaal oude en nieuwe sets van films tegen en op een aantal hadden ze wat leuke dingen gedaan. Bijvoorbeeld een aardbeving (compleet instortent metro station). Jaws, jurrasic park, King kong, War of the worlds, Depsrate housewyves etc. etc.
Terug in het park waren er ook nog een aantal atracties die verder ingingen op het film maken. Er was er één die liet zien hoe special effect werden gemaakt, één waar ze lieten zien hoe vuur en explosies werden gemaakt, één waar smink werd gemaakt, één waar geluids effecten werden gedaan en één waar ze lieten zien hoe scenes met dieren werden gemaakt. Echt geweldig om te zien hoe nep films eigenlijk zijn maar tegelijk is het gewoon een kunst op zich.
Verder zijn we nog bij een aflevering van fear factor live geweest! Dit is een show waar mensen allemaal vieze dingen moeten eten en enge dingen moeten doen. Echt erg smerig om te zien allemaal!
Al met al was dit echt een dag om nooit te vergeten! Een waardige afsluiter van onze te gekke vakantie! We hebben net een beetje onze koffers ingepakt en we zijn dus klaar om te gaan!
We hopen dat iedereen het een beetje leuk gevonden heeft om onze avonturen bij te houden. In dat geval houden we hem er volgend jaar maar weer in. Ookal weten we nou al dat het dan minder extreem zou zijn dan dit jaar. Echter was het een onfergetelijke ervaring! We zouden het zo overnieuw willen doen!
Nou geniet van de laatste foto's! Mochten jullie de complete collectie willen zien dan moet je maar een keer langs komen. Hetgeen dat op de site staat is slecht een klein deel. Ik geloof dat er nog een kleine 2500 zijn in totaal ;-)
Tot snel in Nederland!
Groetjes xxx jes
Guido en Suus
04 Augustus 2008 - 10:07
Tove En Nico:
Goedemorgen,
We hopen dat jullie goed uitgerust aan de terugreis beginnen.
Jammer, voor jullie, dat de vakantie er op zit. Bedankt voor jullie prachtige fotos en de verhalen, het deed ons goed om die te lezen. Goede terugreis.
Tot morgen.
XXXXX Tove en Nico -
04 Augustus 2008 - 12:04
Suzanne:
Heej!
Goed uitgerust??Juist niet.Hebben 4.5 uur geslapen!Moeten namelijk in het vliegtuig slapen..Vliegen 14 uur ofzo en komen weer 's ochtends weer om 9 uur aan. We hebben dan dus een hele dag te gaan:P
Tot snel:)!!
XXXX Suus -
04 Augustus 2008 - 16:53
Sanne:
Hee, laatste dagje alweer! Zo te zien hebben jullie het wel naar je zin gehad!
Hier hebben jullie verder niet veel gemist, denk dat ze op jullie hebben gewacht met het aantrekken van spelers.
Tot snel en goede reis terug!
xxx Sanne -
04 Augustus 2008 - 19:04
Marja:
Jippie ze komen er aan.
Als je dit leest zijn jullie alweer in kikkerlandje want als alles goed is zit je nu in vliegtuig. zo dan gaan we ook zo maar slapen morgen weer ritje schiphol wereldreizigers ophalen jippie.
xxx