Dag 9 - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu Dag 9 - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu

Dag 9

Door: Guido en Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne

31 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Vandaag zijn we begonnen met een bezoek aan het Tsitsikamma national park. We hebben een wandeling gemaakt langs de kust naar de touw brug die over de storms river hangt. Je loopt echt door een oerwoud heen wat erg gaaf is om te zien. Na de brug heeft Guido nog geprobeert naar een uitzicht punt boven op een berg te lopen maar dit was niet te doen. De luchtvochtigheid was boven op de berg zo hoog dat het zweet aan alle kanten van zijn hoofd af liep. Na 10 minuten is hij dan ook om gedraaid.

Eenmaal benenden kwamen voor de 3de keer in een paar dagen een stel mensen tegen die blijkbaar dezelfde route als ons hebben. Ze zaten in ons hotel in Oudtshoorn. Bij een waterval in Oudtshoorn. Gister in Knysna en nou dus weer! Erg appart om dan te horen dat ze morgen ook nog naar Addo gaan waar wij ook heengaan!

We wilden ook nog een boottocht maken langs de kust en de storms rivier op maar hiervoor moesten minimaal 4 mensen zijn. De boot zat continu vol maar toen wij er zaten te wachten kwam er niemand! Na 20 minuten zijn we dus maar verder gegaan helaas.

We hebben daarna de Bloukrans brug bezocht. Hier hebben ze de hoogste bungee jump plek ter wereld! Mensen springen hier 218 meter naar beneden! Echt gekke werk! Suus wilde wel maar niet alleen dus helaas voor haar ;-)

We hebben ook nog een xsosa dorp bezocht maar dit viel erg tegen. Het koste bijna niks en er was ook bijna niks dus de prijs kwaliteit verhouding was nog redelijk.

Helaas hebben we vandaag op een paar vogels na geen dieren gezien. Morgen is dat hopelijk anders als we het Addo Elephant park bezoeken.

Even over onze reis in het algemeen. We hebben gister de eerste echte townships langs de weg zien liggen. Echt ongeloofelijk dat er gewoon mensen tussen een paar schuttingen met golfplaten erop wonen. Vaak staan de huisjes strak tegen elkaar aan en is het er 1 grote modder poel. Verder staan er ook heel veel mensen langs de weg te wachten op een lift. Ze staan gewoon op de vluchtstrook met geld te zwaaien om opgepikt te worden. Soms kom je deze mensen echt op de vreemdste plekken tegen. Bijvoorbeeld als je al kilometers lang geen dorp gezien hebt. Hoe komen ze daar? lopent! Overal hier zie je mensen langs de wegen lopen ook gewoon op de vluchtstrook langs snelwegen. Bij bijna alle stoplichten staan ook mensen die vanalles proberen te verkopen. Van bloemen tot oplaad kabels voor navigatie systemen. Je ziet gewoon dat iedereen zijn eigen manier van geld verdienen probeert te zoeken wat soms voor ons heele rare manieren lijken.

Met Suus gaat het goed alleen het hoesten wil nog niet helemaal weg gaan. Der koorstlippen zijn bijna weg dus ook dat gaat goed! Geen zorgen meer dus mam.

We hebben toch een internet verbinding gevonden met redelijke snelheid maar omdat deze mensen een data limiet hebben zetten we maar 1 foto erop. Kunnen jullie toch even zien dat alles goed met ons gaat ;-)

Hopelijk tot morgen als we in Addo internet hebben tenminste.

Totsiens (op z'n Afrikaans)
Suzanne en Guido

• 31 Juli 2009 - 16:37

Guido En Suzanne Van De Water / Quijs:

Owja, ik zei dat we geen dieren hadden gezien maar dat was gelogen! Het water in Tsitsikamma was zo helder dat we de roggen op de bodem konden zien zwemmen! Erg grappig om te zien :-)

• 31 Juli 2009 - 17:05

Willie + Marja:

Wat een prachtige foto.
    Het gaat dus goed met jullie.
    Geen dolfijnen gezien?
    Wat een lef van Suus 218 meter dat is vast bluf.
    Ik zou het ook niet doen hoor Guido gelijk heb je.
    Brrrrr 218 ppfff.
    Moet Suus Marloes voor vragen die zou dat wel doen.
    Misschien kun je morgen boottocht doen.
    Willie heeft eindelijk 1 weekje vakantie.
    verder is hier ook alles oké.
    Totsiens XXX
    we leren het al.
    Willie + Marja de Bij

• 31 Juli 2009 - 18:25

Heidi:

Als eerste wat een lieve foto met die beestjes erbij,geweldig mooi....

en als 2de wat knap dat jullie twee dagen na elkaar om precies dezelfde tijd een berichtje achterlaten op de site,knap gedaan hoor....

mooie dag morgen en geniet

xx Heidi

• 01 Augustus 2009 - 15:13

Nance En Lies:

oh wat gaaaaaaaaaaaf die foto zeg....op zeker dat wij dit ook gaan doen hahahha....

Morgen begint voor ons het grote avontuur....leuk om te lezen wat ons te wachten staat hoor.....

By the way....weet je nog hoe je criminele aap eruit zag...?? Dan grijp ik hem voor je als wij er zijn ;-)

groetjes en een fijne en veilige reis verder....

• 01 Augustus 2009 - 18:41

Tove En Nico:

Hoi,wat schattig op die foto hè Suus zo'n lief katje. Misschien kun je Guido wel overtuigen t.z.t.
    Een paar dagen geleden vroegen we jullie of je last hebt van de stakingen in Z.A.; niets van gemerkt??
    We horen het wel zodra jullie weer kunnen mailen.
    Hier is het rustig. Maar morgen begint het ""grote geweld" weer in de Kuip. Steefie houdt jullie op de hoogte na elk doelpunt.

Veel plezier een kus

Ma en Pa

• 02 Augustus 2009 - 17:59

Marja-Guido:

Dag 11 wordt niet geopend als begin pagina.
    Kijk links onder recente reisverslagen daar staat dag 11 kort beschreven.