Dag 4 en 5 - Reisverslag uit Hermanus, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu Dag 4 en 5 - Reisverslag uit Hermanus, Zuid-Afrika van Guido en Suzanne Water / Quijs - WaarBenJij.nu

Dag 4 en 5

Door: Guido en Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne

27 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Hermanus

Hallo allemaal!

Helaas hadden we gister geen internet beschikbaar. Vandaag daarom dus een dubbele portie lees pret.

Dag 4 :

Vandaag zijn we van hotel veranderd. We hebben Kaapstad ingeruild voor Stellenbosch. Eigenlijk best jammer want in Kaapstad hadden we ons nog wel een paar dagen kunnen vermaken.

We zijn de dag begonnen met een bezoek aan Robbeneiland. Na een boot tocht van ongeveer 25 minuten kwamen we aan op het eiland. Er stonden bussen klaar met een gids erin die ons eerst een rondje om het eiland gereden. De gids wist alles erg goed over te brengen met toch nog de nodige humor erbij. We maakten een aantal stops. Onder andere de steen groeve waar de gevangenen moesten werken en bij een uitzicht punt op Kaapstad. Hier was het uitzicht echt geweldig mooi met de Tafelberg op de achtergrond. Naast ons in de bus zat iemand die er erg belangrijk uitzag. De gids sprak hem ook aan met excelentie. Later bleek dit de minister van onderwijs uit Sudan te zijn.

Na de busrit werden we door een ex gevangenen rond geleid door de gevangenis waar Mandela gezeten had. Erg indrukwekkend om te horen hoe mensen hier psychisch mishandeld werden. En hoe bijvoorbeeld zwarte mensen minder eten kregen dan bruine mensen en aziatische mensen. Na de rondleiding gingen we weer met de boot terug naar Kaapstad.

Vanuit Kaapstad zijn we toen naar Paarl gereden. Hier bleek echter niks te doen te zijn. Daarom zijn we snel door gereden naar Stellenbosch. In Stellenbosch hebben we een wijnfabriek bezocht. Hier mochten we wijn proeven wat wel leuk was. 'S avonds wilden we wat eten maar helaas bleek 80% van het dorp dicht te zitten. Bij het restaurant dat we uiteindelijk vonden hoorden we dat het wijn seizoen afgelopen was en dat daarom bijna alles dicht was. Het dorp Stellenbosch was overigens ook niet prettig. Allemaal hoge hekken die de indruk gaven dat het allemaal heel crimineel was. Wij vonden dit reuze meevallen. Het gaf alleen de indruk dat blanken even moesten merken dat zij de baas waren.

Kortom we waren blij dat we vandaag verder konden naar Hermanus.

Dag 5 :

Vandaag zijn we vertrokken naar Hermanus.

Onderweg moesten we nog ineens remmen voor een groep bavianen die de weg over stak. Gelukkig hadden we dit keer geen muffins in het zicht en konden we dus makkelijk weer door rijden.

Hermanus staat bekent om de walvissen die elk jaar vanaf Antartica hierheen komen. Het is hier erg toeristisch en er hangt een hele prettige sfeer. Onze hotel kamer heeft een prachtig uitzicht over de baai.

We hebben heerlijk de hele dag langs de kust gelopen en we hebben meerdere keren walvissen uit het water zien springen of met hun staart zien slaan. Erg indrukwekkend om zulke grote vissen te zien vlak voor je neus.

We hebben ook nog gegeten bij een heerlijk restaurant dat tegen de rosten aan was gebouwd. Vanaf het terras hadden we prachtig uitzicht op de walvissen en de golven die voor ons tegen de rotsen kapot sloegen.

Kortom een erg leuke dag in een plaats waar we best nog wel langer hadden willen blijven in tegenstelling tot Stellenbosch.

Morgen vertrekken we naar Oudtshoorn, wat weer meer in een half woestijn ligt. Maar morgen ochtend gaan we eerst nog even vanuit onze hotel kamer naar de walvissen kijken.

Suzanne en Guido

P.s. : Heidi, we hebben wel een foto gemaakt, maar die kunnen we helaas nog niet op de site zetten, omdat het internet overal zo sloom is! Als we thuis zijn zetten we de foto's erop.

• 27 Juli 2009 - 16:22

Guido:

Owja : Het weer is overigens echt top! Tot nu toe alleen nog maar helder blauwe lucht gezien. De nachten zijn koud maar overdag is het minstens 25 graden!

• 27 Juli 2009 - 16:29

Suzanne:

Hee pap en mam!
    Ik was nog steeds een beetje ziek:( Eerste 2 dagen misselijk etc., zoals ik thuis al had..En na de wandeling op de Tafelberg heb ik ontzettend spierpijn gekregen, waardoor mijn benen nu automatisch mijn knieen overstrekken..Loopt echt heel lastig en raar..maar hoop dat morgen alweer stuk minder is (denk t wel).
    Ben ook erg verkouden geworden! Keelpijn en verstopte neus, maar daar heb ik vandaag wat voor gekocht bij de apotheek. En helaas stond ik vanochtend op met 3!!koortslippen, door daar ook ff zalfje voor gekocht.
    Maar gaat goed hoor:P Wilde het alleen ff laten weten:P

Groetjes
    Xxx

• 28 Juli 2009 - 08:44

Tove En Nico:

Hallo Suus en Guido.
    Wat erg, dat je zo last hebt van allerlei dingen
    Suus.Wij hopen, dat je snel weer beter bent.
    Kop op!
    Wij hebben gehoord dat
    Zuidafrika met stakingen heeft te kampen, merken jullie hier iets van?
    Onze vakantie loopt op zijn einde - SNIF.
    Maandag begint papa en dinsdag ik.
    Veel sterkte schat en Guido ook want het is natuurlijk niet leuk als een van jullie zich niet helemaal top voelt.
    Groeten ook van Stefan
    hij werkt veel deze weken.
    XXXX Ma en Pa.

• 28 Juli 2009 - 10:51

Willie En Marja:

Zo zal ik maar weer tikken zag vanmorgen al een berichtje in me email maar toen geen tijd om te lezen druk met werk vakantie hé moet ik hard werken. Willie heeft wel gelezen maar geen berichtje getikt zie ik luilak.
    He Suus snel beter worden hoor toch geen uuhh (Mexicaanse griep) hoop ik. Beterschap. Robbeneiland lijkt me ook erg gaaf om te zien. Jammer dit keer dat we geen foto's kunnen zien maar ja blijft al het moois nog een verassing tot het eind.
    Kussie xxx voor allebei en een hele Grote Kus X voor Suus ben je misschien gauw beter.

Marja de Bij

• 28 Juli 2009 - 18:30

Willie:

Hallo Guido en Suus
    wat zijn jullie daar toch in een totaal andere wereld als ons hier . Geen dierentuin ,
    maar midden in de echte natuur waar jullie in mogen kijken dat is toch fantastisch .Kijk nu al uit naar de foto's en jullie verhalen.
    Maar daar kan ik nu nog lekker van dromen .
    Nog 3 dagen en dan heb ik ook een weekje vrij.
    ben er wel aan toe hoor
    Nou veel plecier verder en blijven genieten.
    groetjes en een dikke knuffel van pappa H2o