Dag 1 en 2
Door: Guido en Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Guido en Suzanne
24 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad
We zijn gister na 11 uur vliegen goed aangekomen in ons hotel in Kaapstad. Alles was goedgeregeld. De OAD-agent stond netjes te wachten en was vanochtend ook in het hotel om nog extra informatie door te nemen. Verder werd de huurauto netjes bij het hotel afgeleverd en konden we rond 10 uur vertrekken.
We zijn het Kaapseschiereiland rond gereden. Eerst zijn we gestopt bij Simons Town waar een kolonie Afrikaanse pinguins leeft. Erg leuk om te zien want ze zaten echt overal!
Hier na zijn we naar Kaap de goede hoop en Capepoint geweest. Erg mooi om de zee hier tegen de rotsen te zien slaan. En het weer was ook prachtig. Beetje wind maar verder een heldere hemel dus lekker weertje!
Helaas waren er ook minder leuke dingen. Iedereen had ons thuis al gewaarschuwd voor criminalteit in Zuid-Afrika en dat hebben we nu zelf ondervonden. We hadden net een zak broodjes en wat drinken gekocht toen we op het terras buiten werden overvallen! Uit het niks sprong er ineens een baviaan uit de bosjes op de tafel en greep de tas met broodjes en blikjes. Na een hevig gevecht om de tas met Guido wist de baviaan toch te ontkomen met 1 van Suus der muffins! Wat een tuig... En nog zo brutaal zijn om het voor onze neus op te eten ook... het moet niet gekker worden! Maar gelukkig hadden we de rest van de broodjes nog en die waren erg lekker! Natuurlijk wilde Suus wel een nieuwe muffin maar dat is logisch.
Verder zijn we vanuit het hotel met de taxi naar het waterfront gegaan. Dit koste maar 4 euro en is een stuk veiliger dan zelf gaan in het donker. Het waterfront is het toeristisch centrum in Kaapstad vol winkels en restaurants. Wij hebben heerlijk gegeten bij een restaurant met prachtig uitzicht op de Tafelberg. Het eten was erg goed en erg lekker!
Nou alles hier dus prima naar onze zin en op de bavianen na is iedereen super vriendelijk!
Groetjes uit het Zonigge Afrika!
Suzanne en Guido
25 Juli 2009 - 09:56
Willie En Marja :
Tja had je kunnen weten dat apies alles van je stelen. Doen ze hier ook in de apenheul. Was misschien slimmer geweest om daar voor je naar Afrika ging daar een bezoekje te brengen was je beter voorbereid geweest voor apenpiraten.hihi.
Blij dat alles tot zover goed gaat. Goed onthouden wat je allemaal gegeten hebt ben benieuwd naar afrikaanse recepten.
Wil ook wel eens zo'n lekker recept smullen.
SuperVeelAfrikaansPlezier verder.
Pap de Bij en Mam de Bij
26 Juli 2009 - 07:20
Heidi:
Wel leuk hoor over de baviaan...heb je een foto van die brutale-aap gemaakt???
Heidi